Rap workshops

Rap is 1 van de 4 onderdelen van de populaire hiphop cultuur. Rap is een cultuur met een groot historie en vergt tegenwoordig enorm veel populariteit zowel internationaal (Jay-z en 50 cent) als nationaal (Gers Pardoel).

De workshop begint met een informatieve en inspirerende uitleg over hiphop en rap.

Ritme klappen:
Na de korte uitleg over hiphop gaan de deelnemers gezamenlijk in een groep staan om verschillende ritme’s te klappen. Dit gebeurt onder muzikale begeleiding van de muziek waarop de aanwezig rapper een tekst ten gehore brengt.

Rap schrijven:
Na het ritme klappen gaan de deelnemers alleen of in teamverband aan de slag met schrijven van een eigen rap. In deze rap kan een bepaald thema (respect, discriminatie, leven) centraal staan. Het schrijven van de rap gaat onder begeleiding van een professionele rapper.

Rap presentatie:
Als afsluiting van de workshop presenteren de deelnemers hun zelfgeschreven rap aan de andere deelnemers. Dit gebeurt in een respectvolle omgeving waar aandacht en respect is voor elkaars presentatie.